Molykote Paste Özel Yağlayıcıları

Molykote D Kaymalı Ve Sürtünme Sağlayan Yüzeyler De Basınç Altın Da Çalışmakta Olan Ve Temiz Yağlama Gerektiren Makinalar Da Kullanılmaktadır.

 

⟩ Molykote 1000 Paste

 

1100°C sıcaklıklar altında çalışmakta ve bir kere monte edildikten sonra tekrar sökülmesi gereken cıvata bağlantıları açısından kullanılmaktadır. Sabit bir ön gerilme kuvveti elde etmek açısından yağ maddesinin düzgün şekilde dağıtılarak sürtünme değerlerini göstermeleri gerekmektedir. Molykote 1000 genelde silindir kapak cıvatalarında petro-kimya, demir-çelik vb. gibi alanlarda kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote D Paste

 

Molykote D, kaymalı ve sürtünme sağlayan yüzeylerde basınç altında çalışmakta olan ve temiz yağlama gerektiren makinalarda kullanılmaktadır. Bunun yanısıra düşük voltajlarda rodaj devrelerinde kullanılmaktadır. Molykote D genel olarak elektrikli ev aletlerinde paketlenme, ölçme makinalarında vb. alanlarda yağlama gerektiren noktalarda kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote G Rapid Paste

 

Alıştırmalarında ve rodaj yağlayıcıların özellikle düşük sürtünme katsayılarıyla elde etmek açısından yeni makinaların kılavuz, ray, takım, tezgahlar ve dişli pompalar vb. gibi işlemlerde kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote G-N Plus

 

Alıştırma ve rodaj yağlayıcısı olarak yeni makinalarda takım tezgahları, vidalı mil, punto uçları, dişli çark, somunlar, her türlü sıkı geçmelerde ki işlemleri ile bilyeli dişler, zımpara vb. işlemlerinde kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote HSC Plus

 

Düşük hızlara sahip yüksek sıcaklıkda çalışmakta olan düşük-sabit sürtünme katsayısı gerektiren yağlama alanlarında, elektrik iletkenliği istenmekte olan yağlama noktalarında ve kontak yağlayıcısı olarak kullanılmaktadır. Molykote HSC Plus genelde içten yanmalı motorlarda, egzoz cıvatalarında, petro-kimya tesislerinde, flanş ve somun vb. bağlantılarında kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote M-77

 

Düşük ile orta yükler arasında düşük hızlarda çalışmakta olan su ve aşırı sıcaklıklara maruz kalmakta olan yağlama noktaları açısından uygundur. 230°C üstünde ki alanlarda taşıyıcı maddeler hiçbir kalıntı bırakmamaktadır ve geride kalmakta olan kuru yağlayıcıların 450°C kadar yağlamaya devam etmektedir.

 


 

⟩ Moleykote PI 600

 

Düşük hızlarda, yüksek sıcaklık alanlarda ve korozyon ortamlarında çalışmakta olan düşük ya da sabit bir katsayıları yağlama noktalarında kullanılmaktadır. Molykote PI 600 genelde içten yanmalı motorlarda, petrol-kimya tesislerinde, korozyonun hâkim olduğu ortamlardaki cıvata, somun vb. bağlantılar için kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote P 37

 

Yüksek sıcaklık altında çalışmakta olan ve bu yüzdende kaynayan cıvata ve somunların montajlarında kullanılmaktadır. Molykote P 37 genelde enerji santrallerinde, türbinler, gaz jeneratörleri vb. bağlantıların yapılmasında kullanılmaktadır.

 


 

⟩ Molykote P 74

 

Yüksek sıcaklık altında çalışmakta olan ve bu yüzdende kaynayan cıvata ve somunların montajlarında kullanılmaktadır. Molykote P 74 genelde enerji santrallerinde, demir-delik tesisleri, aşırı sıcaklık ve korozyona hâkim olan cıvatalarda bağlantıların yapımında kullanılmaktadır.