Molykote Nedir ve Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Molykote Dow Corning'in Özel Yağlarının Bulunduğu Bir Markadır. Endüstri Alanınızda Ve Uygulamanınız Ne Olursa Olsun Molykote Özel Yağ Ürünleri İçin Çözüm Bulabilirsiniz.

 

Molykote makinaların yüksek performans gösterdikleri de üretilmekte olan özel yağlayıcılardır. Bu tür özel yağlayıcıların ürünleri sadece makinaların yüksek performans göstermeleri bakımından çalışma sağlanmasının yanı sıra makinalarınızda bozulmalara vb. sorunları da ortadan kaldırmaktadır. Molykote yağları günümüz de makine kullanılmakta olan birden fazla işletmeler tarafından molykote ürünleri kullanılmaktadır.

Molykote yağlarının kullanım alanları gıda sektörleri, makine kullanım endüstriyelleri ve bunlara benzeyen vb. kullanım alanları bulunmaktadır. Bu tür özel yağlayıcıları en zor ortam çalışmalarında dahi yüksek bir performans göstermektedir. Molykote yağları yüksek ya da düşük sıcaklıklar da bile çalışma özelliklerini kaybetmemektedirler. Bu da ürünlerin kullanıcı memnuniyetlerin de sağlanmaları gerekir. Aynı zaman da yağlayıcıların içerisinde bulunan makinaların aşınma vb. sorunları azaltarak özel maddeler bulundurmaktadırlar.

Bu maddeler makine parçaların da kolay bir şekilde takılmaların da çıkarılmalarında ki teknik yapılanmalardan rahat bir biçimde gerçekleştirmelerini sağlayacaklardır. Molykote yağları ve gresleri makinalar da bulunmakta olan çarklardan dolayı oluşabilecek olan sürtünmeleri ortadan kaldırmak açısından cihaz ömürlerini uzatacaktırlar. Cihazlar da düzenli bir şekilde çalışmalarını işletmelerde ki maliyetleri düşürülmelerinde işletmelerde ki kazanç elde etmeleri bakımından önemlidir.

Molykote kullanım alanları genel olarak işyerlerinde malzeme üzerlerinde sökülmekte olan cıvata, somun, geçme parçaların tekrardan takılacağı zaman üzerlerine dökülmekte olan molykote markalı gres yağları kullanılarak geri takılmaktadır. Bu şekilde gres yağlarından sökülen cıvata, somun geçme parçalarından sökülen yerlerine tekrar takılması bakımından daha kolay olacaktır.

 


 

Yüksek performanslı endüstriyel yağlar ve dispersiyonlar

 

  • Moleykote yüksek performanslı mineral yağlar

Hydrotreating işlemlerinden geçirilmiş neredeyse içerisinde hiç kirletici madde bulunmayan madeni yağlardan üretilmektedirler.

 

  • Molykote yüksek performanslı sentetik yağlar 

Kimyasal sentezler ile hedeflenmiş performans kriterlerinin karşılaması açısından içerisinde performans düşürücü yağ maddeleri bulundurmayacak şekilde üretilmişlerdir. Formasyonların da ise jenerasyon performans arttırıcılar bulunmaktadırlar.

 

  • Moleykote dipsersiyon ürünleri 

Sıvı yağlayıcılar içerisinde çözünmüş ve en üst seviyedeki katı yağlayıcıların veya diğer yağların formasyonu ve hamlanmış ürünleridir. Genellikle ulaşılması yada yağlanması zor olan yatakların sıvı olarak yağlanmasının ve hasarsız rodajları ile sürtünme ses ve ısının azaltılmalarının istendiği ve yağlama alanlarının uzatılmak için tercih edilmektedir. Kompresör ve vakum pompa yağları, dişli kutusu yağları, zincir yağları, hidrolik yağları ve buna benzer çok amaçlı yağlardır.

 


 

Sürtünmeyi önleyici kaplamalar

 

Moleykote, anti- sürtünme kaplama ürünleri olup boya pigmentleri ile micron seviyeleri özel katkı sağlayan düzenli olarak seçilmiş karışımları ve yağların maddelerinin solventler içerisinde en uygun hammadde konsantrelerinin harmanlamasıyla beraber oluşmaktadır ve kuru film yağlama, uzun süreli koruma aşınması sağlamaktadır. Tozlu, kirli, nemli ve kimyasal ortamlarda bakım için kolayca erişilmeyen parçalarda aşınma önleme ve yağlama için Dow Corning'in Molykote marka sürtünme önleyici kaplamaları kullanması önerilmektedir.

 


 

Uzun ömürlü kuru film sağlama

 

Molykote sürtünme önleyici kaplama, aşırı yükler ve zorlu çalışmalar yüzey pürüzsüzlüğü olan aşınma yüzeyindeki optimize ederek kuru ve kaygan bir film sağlamaktadır.